Υλικά
- 1 ½ κούπα αλεύρι βρώμης (το φτιάχνουμε χτυπώντας βρώμη στο multi)
- ¾ κούπας φιστίκι Αιγίνης , (χτυπημένο στο multi μέχρι να γίνει σκόνη)
- 2 κ. σ σπόρους chia
- 2 κ. γλ baking powder
- 1 κ. γλ κανέλα (προσαρμόστε αν θέλετε να έχει πιο έντονη γεύση)
- ¾ κούπας μέλι
- 3 πολύ ώριμες μπανάνες
- ¼ κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1) Βάζουμε τους σπόρους chia σε 5 κ.τ.σ. νερό και τους αφήνουμε να φουσκώσουν και να δημιουργηθεί το χαρακτηριστικό gel.
2) Όσο περιμένουμε να γίνει το gel, ενώνουμε το αλεύρι βρώμης με το τριμμένο φιστίκι, το baking powder και την κανέλα.
3) Σε άλλο μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και το chia gel και ανακατεύουμε καλά.
4) Ενώνουμε τα ξηρά με τα υγρά στοιχεία και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη.
5) Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι και σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, τα οποία βυθίζουμε στη ζύμη.
6) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το banana bread μας.
7) Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν το γυρίσουμε ανάποδα για να το σερβίρουμε.
0 σχόλια για “Banana bread χωρίς ζάχαρη”