Μανιταρόσουπα βελουτέ

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ μανιτάρια λευκά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια γάλα ελαφρύ
  • 30 γρ αλεύρι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. αποξ, εστραγκόν, 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
manitarosoupa

Εκτέλεση

    1) Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντρό κόβουμε τα μανιτάρια.

    2) Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια βαθιά κατσαρόλα. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το εστραγκόν και το δεντρολίβανο (το αφαιρούμε μετά) και συνεχίζουμε λίγο το σοτάρισμα.

    3) Προσθέτουμε το νερό και το 1 ποτήρι γάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 με 30 λεπτά.

    4) Διαλύουμε το αλεύρι στο 1 ποτήρι γάλα. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μια βράση το σβήνουμε.

    5) Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.

    6) Την απολαμβάνουμε ζεστή!

manitarosoupa1

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • 220 θερμίδες
  • 17 γρ υδατάνθρακες
  • 13 γρ λίπος
  • 9 γρ πρωτεΐνες

0 σχόλια για “Μανιταρόσουπα βελουτέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *