Σουτζουκάκια από μαυρομάτικα φασόλια και κολοκυθάκια

Υλικά για τα σουτζουκάκια

  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη και στραγγισμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο, τριμμένες
  • 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα
  • 1 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο (μουλιασμένο σε 1 κ. σ. νερό για 10΄)
  • 2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομ.
  • 2 κ. γλ. κύμινο
  • 120 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κ.σ. τοματοπολτό
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος τοματοχυμός
  • 150 ml νερό
  • αλάτι & πιπέρι
soutzoukakiasogias1
soutzoukakiasogias

Για τα σουτζουκάκια

1) Ζεσταίνουμε 4 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και το σκόρδο για λίγα λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

2) Κόβουμε στο multi το περιεχόμενο του τηγανιού και τα μαυρομάτικα φασόλια. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ.

3) Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κύμινο, τη βρόμη και το μείγμα λιναρόσπορου και ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια.

4) Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 25', γυρνώντας τα στα μισά του χρόνου.

 

 

Για τη σάλτσα

1) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.

2)Προσθέτουμε το σκόρδο, τον τοματοπολτό, το μπαχάρι, τη δάφνη και την κανέλα και σοτάρουμε λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, 150 ml νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25' μέχρι να δέσει ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Θρεπτική αξία ανά σουτζουκάκι (βγαίνουν 15 σουτζουκάκια)

  • 115 θερμίδες
  • 13 γρ. υδατανθράκων
  • 5,5 γρ. λίπους
  • 3 γρ. πρωτεΐνης
  • 2 γρ. διαιτητικών ινών

0 σχόλια για “Σουτζουκάκια από μαυρομάτικα φασόλια και κολοκυθάκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *