Τάρτα μανιταριών

Υλικά για τη ζύμη

  • 200 γρ γιαούρτι στραγγ. 2%
  • 300 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 πράσο 100 γρ
  • 300 γρ μανιτάρια (εγώ έβαλα Porto Bello)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 100 ml γάλα 1,5%
  • 150 γρ γιαούρτι 2%
  • 1 αυγό
  • 150 γρ τυρί χαμηλό σε λιπαρά
  • πιπέρι, εστραγκόν
tartamanitarion

Εκτέλεση

1) Ετοιμάζετε τη ζύμη ανακατεύοντας το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Τη στρώνετε σε ένα ταψάκι και την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.

2) Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και το πράσο και τα σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά, προσθέτετε και τα μπαχαρικά. Μετά τα βάζετε πάνω στη ζύμη.

3) Ανακατεύετε το αυγό, το γάλα, το γιαούρτι και 50 γρ τυρί και τα βάζετε πάνω από τη γέμιση. Και από πάνω το υπόλοιπο τυρί.

4) Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 με 40 λεπτα (μέχρι να ροδίσει)

tartamanitarion1

Κάθε κομμάτι περιέχει:

  • 310 kcal
  • 26 γρ. υδατανθράκων
  • 18 γρ. λίπους
  • 13 γρ. πρωτεΐνης
  • 4 γρ. διαιτητικών ινών

0 σχόλια για “Τάρτα μανιταριών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *