Μπάρες δημητριακών με χουρμάδες, βρώμη και ξηρούς καρπούς

Υλικά ( 22 τεμάχια )

  • 250 γρ. χουρμάδες
  • 130 γρ. φιστίκια
  • 50 γρ. σπόρους (κολοκυθόσπορο, σουσάμι, ηλιόσπορο)
  • 250 γρ. βρώμη
  • 3 κ. σ. μέλι (60 γρ.)
  • 3 κ. σ. φυστικοβούτυρο (60 γρ.)
  • 200 ml νερό
mpares

Εκτέλεση:

1) Τοποθετούμε το νερό, το φυστικοβούτυρο, το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε για περίπου 3’.

2) Αποσύρουμε από τη φωτιά, πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τους χουρμάδες.

3) Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τη βρώμη και αναδεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4) Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι και αδειάζουμε εκεί το μείγμα και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι, ώστε να ισιώσει η επιφάνεια.

5) Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά στους 150 βαθμούς, κόβουμε σε κομμάτια όσο ειναι ακόμα ζεστό.

mpares1

Κάθε τεμάχιο περιέχει:

  • 150 kcal
  • 20 γρ. υδατανθράκων
  • 6 γρ. λίπους
  • 5 γρ. πρωτεΐνης
  • 3 γρ. διαιτητικών ινών
  • 0 σχόλια για “Μπάρες δημητριακών με χουρμάδες, βρώμη και ξηρούς καρπούς

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *