Υλικά: (8 μερίδες)
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο, κοπανισμένο
- 1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 60 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι
- 400 ml φυτικό γάλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:
1) Βάζουμε το ξύδι μέσα στο φυτικό γάλα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 4-5'
2) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τον λιναρόσπορο, το μπεικιν παουντερ, την σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
3) Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά: το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και το φυτικό γάλα με το ξύδι.
4) Τα προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι ανακατεύοντας λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν με ένα σύρμα.
5) Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί λαδωμένο και περασμένο με λαδόκολλα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες κουβερτούρας.
6) Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα για 15'. Μόλις βγουν από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν για 5' και κόβουμε σε κομμάτια.

Κάθε μερίδα αποδίδει:
- Ενέργεια: 255 kcal
- Υδατάνθρακες: 39 γρ.
- Λίπος: 9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 4 γρ.
- Διαιτητικές ίνες: 1,5 γρ.
0 σχόλια για “Pancakes στο φούρνο”