Υλικά για 10 pancakes
- 1 μέτριο παντζάρι βρασμένο (130 γρ)
- 1 αυγό
- ½ κεσεδάκι γιαούρτι (100 γρ)
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 1,5 κ. σ. μέλι (40 γρ)
- ⅔ κούπα αλεύρι ολικής (110 γρ)
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 50 ml γάλα 1,5 %
- λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1) Στο multi πολτοποιούμε το παντζάρι, το αυγό, το μέλι, το γιαούρτι, το λάδι και το γάλα
2) Αναμιγνύουμε το μίγμα αυτό με το μίγμα αλεύρι-μπέικιν με ένα κουτάλι.
3) Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε με μια κουτάλα το μίγμα μας! Όταν κάνει τρυπούλες είναι έτοιμο το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά από όπου ψήνουμε λίγο ακόμα!

Διατροφική αξία για το κάθε pancake σκέτο:
- 100 θερμίδες:
- 13,5 γρ. υδατανθράκων:
- 3,5 γρ. πρωτεΐνης :
- 1,5 γρ. λίπους:
- 1,5 γρ. διαιτητικών ινών:
0 σχόλια για “Pancakes με παντζάρι”