Υλικά συνταγής
- 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια
- 4-5 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομ.
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομ.
- 2 κοφτά κ. γ. κάρυ
- 1 κ. γ. κόλιανδρο τριμμένο
- 2-3 κ. σ. μουστάρδα
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- 1/2 κ. γ. κύμινο
- 300 ml νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου (όχι κρύο γιατί θα “κόψει”)
- αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
1) Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3'. Προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου, το σκόρδο, το κάρυ, το κόλιανδρο, το κύμινο, αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε για 3' να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα.
2)Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε για 1' να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3) Ρίχνετε 300 ml βραστό νερό στο τηγάνι μαζί με το ξύλο κανέλας.
4) Σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 50-60'.
5) Σβήνετε τη φωτιά και αποσύρετε από το μάτι (για να μην κόψει το γιαούρτι) και ρίχνετε το γιαούρτι και τη μουστάρδα, ανακατεύοντας διαρκώς με πιρούνι για να μην μείνουν “γρομπαλάκια” γιαουρτιού ή μουστάρδας.
6) Σερβίρετε αμέσως. Το συνοδεύετε με ρύζι ή πλιγούρι ή ζυμαρικό ή και σκέτο.
0 σχόλια για “Κοτόπουλο με μουστάρδα και γιαούρτι”