Υλικά (30 κομμάτια)
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο (100 γρ)
- Χυμός και ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- 2 κ .σ. κονιάκ
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλ. τσ. (50 γρ) ζάχαρη καρύδας
- 1 κ. γλ. κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη
- 1/3 κ. γλ. γαρίφαλο σκόνη
- 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη
- 60 γρ νερό
- 350 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτι
Υλικά για το σιρόπι
- 200 γρ νερό
- 70 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Το πορτοκάλι που έχουμε στύψει

Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι μαζί με την ζάχαρη καρύδας και με το σύρμα τα χτυπάμε
2) Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης μαζί με το μπέικιν
3)Ζυμώνουμε ελαφρά
4) Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
5) Με ένα πιρούνι τα τρυπάμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα για 20 με 30 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε δεν πρέπει να είναι πολύ ξεροψημένα!!
6) Τώρα θα φτιάξουμε το σιρόπι μας ώστε όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα να βουτηχτούν στο καυτό σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη καρύδας, το πορτοκάλι που είχαμε κρατήσει και το ξυλάκι κανέλας
7) Βράζουμε έως να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες και το αποσύρουμε
8) Βουτάμε μέσα στο καυτό σιρόπι ένα-ένα τα μελομακάρονα (μετράμε εως το 10) και με πιρούνι τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα
9) Ρίχνουμε από πάνω ελάχιστο μέλι ή σιρόπι αγαύης και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρυδάκι
0 σχόλια για “Μελομακάρονα με βρώμη”