Υλικά (20 κομμάτια)
- 450 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. μέλι
- 200 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
- 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη
- 150 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης
- 80 γρ. cranberries

Εκτέλεση
1) Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι (σημαντικό είναι το μέλι να εινα πιο ρευστό, επομένως μπορείτε να το ζεστάνετε λιγάκι). Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μην σφίξει πολύ το μείγμα.
2) Λιώνουμε τη σοκολάτα (στα μικροκύματα ή μπεν μαρί) .
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού.
3) Προσθέτουμε και τα μπισκότα σπασμένα, τα δημητριακά και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά.
4) Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω στον πάγκο. Απλώνουμε το μείγμα εκεί πάνω και σχηματίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας ένα ρολό. Τυλίγουμε και σφίγγουμε.
5) Αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 4-6 ώρες. Κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε.

Θρεπτική αξία ανά κομμάτι
0 σχόλια για “Μωσαϊκό με ταχίνι και μέλι”