Cheesecake χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο και χωρίς μπισκότα

Για 6 μερίδες

Υλικά για τη βάση

  • 40 γρ καρύδια
  • 80 γρ λιναρόσπορος κοπανιστός
  • 4 βασιλικούς χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι 40 γρ

 

Υλικά για τη γέμιση:

  • 200 γρ ανθότυρο
  • 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 κ. σ. γάλα
  • 5-6 κ .σ μέλι 100 γρ

 

Υλικά για την επικάλυψη

  • 100 γρ φράουλες κατ.
  • 50 γρ φρέσκα μύρτιλα
  • Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κ. σ. μέλι 15 γρ
cheesecake1

Εκτέλεση

1) Βγάζεις τις φράουλες από την κατάψυξη ώστε να ξεπαγώσου (θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά).

2) Μουλιάζεις τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 15 λεπτά.

3) Αλέθεις τα καρύδια στο μπλέντερ. Στραγγίζεις και τους χουρμάδες και τους αλέθεις μαζί με τα καρύδια και το λιναρόσπορο.

4) Μεταφέρεις υλικό σε μια βάση και την πιέζεις για να την ανοίξεις καλά με τα χέρια.

5) Προσθέτεις τα υλικά της γέμισης στο μπλέντερ και τα χτυπάς ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

6) Στη συνέχεια προσθέτεις από πάνω την κρέμα τυριού και αποθηκεύεις στο ψυγείο.

7) Σε ένα μπολ προσθέτεις τις φράουλες, τα μύρτιλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το μέλι. Ανακατεύεις απαλά ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

8) Ξεφορμάρεις και περιχύνεις με την επικάλυψη!

cheesecake2

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

  • 270 θερμίδες
  • 18 γρ πρωτεΐνες
  • 17 γρ υδατάνθρακες
  • 14 γρ λίπος
  • 5 γρ φυτικές ίνες

0 σχόλια για “Cheesecake χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο και χωρίς μπισκότα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *