Ένα φθινοπωρινό γλυκό όλο αρώματα! Κυριολεκτικά το σπίτι μύρισε απίστευτα!
Υλικά
4 μήλα
100 γρ μέλι
350 γρ σταφίδες
100 ml σπορέλαιο
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μισό ολικής μισό λευκό)
150 ml χυμός πορτοκάλι
3 κ. γλ Baking Powder
2 κ. γλ. κανέλα
1 βανίλια

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 250ml ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις πολτοποιούμε με το multi.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Θα χρειαστούμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενο πάτο. Κόβουμε ένα στρογγυλό φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και το στρώνουμε στη φόρμα για να μη κολλήσουν τα μήλα στο ψήσιμο.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη κανέλα, το Baking Powder, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει μια σφιχτή ζύμη.
Στρώνουμε στη φόρμα τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Βγαίνουν 12 κομμάτια.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
280 Θερμίδες
49 γρ Υδατάνθρακες
8,9 γρ Λίπος
4,3 γρ Πρωτεΐνες
4,4 γρ φυτικές ίνες
Η συνταγή με κάποιες αλλαγές ειναι από το mothersblog.gr

0 σχόλια για “Νηστίσιμη μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη, αυγά, βούτυρο”