Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης ή μισό μισό με λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (125 g)
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας baking powder
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι φυτικό γάλα (240 mL) εγώ έβαλα αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Μπανάνα, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για τους vegan, καρύδια, κανέλα για σερβίρισμα

Εκτέλεση
1) Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι, και ανακατέψτε.
2) Σε ένα φλιτζάνι, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το ξύδι και τη βανίλια και ανακατέψτε.
3) Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα με τα στερεά υλικά και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ανακατευτεί καλά.
4) Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
5) Ρίξτε περίπου ½ φλιτζάνι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
6) Όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες, γυρίστε το pancake και ψήστε και την άλλη μεριά μέχρι να ροδίσει.
0 σχόλια για “Fluffy vegan pancakes ολικής άλεσης”