Μακαρόνια με μανιτάρια και μπεσαμέλ κουνουπιδιού

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια (ολικής)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 80 γρ. τυρί τριμμένο
  • 4 κ. σ. τριμ. φρυγανιά ολικής
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για την μπεσαμέλ κουνουπιδιού

  • 3 κ. σ. νερό
  • 600 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουνουπίδι (μόνο τις φλορέτες)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ¼ κ. γ. μοσχοκάρυδο
  • 80 γρ. τυρί τριμμένο
makaroniamemanitkaikoynoypidi

Εκτέλεση

1) Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3'. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 7-8', μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να καραμελώσουν ελαφρώς.

2) Βράζουμε τα μακαρόνια για 2' λιγότερο από όσο χρόνο λεει η συσκευασία.

3) Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ ελαιόλαδο.

4) Για τη μπεσαμέλ. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το γάλα αμυγδάλου, τις φλορέτες κουνουπιδιού, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15'.

5) Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα.

6) Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε απαλά.

7) Ρίχνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα μανιταριών και την μισή μπεσαμέλ, ανακατεύοντας απαλά. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, τα μανιτάρια και την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε, ισιώνοντας την επιφάνεια.

8) Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το τυρί και την φρυγανιά.

0 σχόλια για “Μακαρόνια με μανιτάρια και μπεσαμέλ κουνουπιδιού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *