Νηστίσιμα κανελόνια με κιμά σόγιας

Υλικά(8 μερίδες)

  • 350 γρ κανελόνια
  • 200 γρ κιμάς σόγιας ωμός (κατά προτίμηση βιολογικός)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 κ. σ. πελτές ντομάτας
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 100 ml κρασί
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο 45 γρ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • ½ κ. γ. κύμινο
  • 1000 ml γάλα βρώμης

Για τη μπεσαμέλ

  • 6 κ. σ. αλεύρι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο 45 γρ
  • Μοσχοκάρυδο
kanelonia

Εκτέλεση

1) Ετοιμάζουμε τον κιμά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά τον κιμάς σόγιας σε 700 ml νερο για 10 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει, τον ξεπλένουμε και τον στραγγίζουμε.

2) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

3) Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μετά τον κιμά ανακατεύοντας.

4) Σε λίγο προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και πιο μετά σβήνουμε με το κρασί.

5) Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 15-20'

6) Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το αλεύρι για λίγο.

7) Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σταδιακά προσθέτουμε το φυτικό γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα μέχρι να πήξει. Μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

8) Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε στη βάση του 1-2 μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ.

9) Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο σκεύος.
Από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ισιώνουμε την επιφάνεια.

10) Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 210 βαθμούς για αλλά 10'.

kanelonia1

Διατροφική αξία για κάθε μερίδα:

  • 440 θερμίδες
  • 39,5 γρ. υδατανθράκων
  • 21 γρ. πρωτεΐνης
  • 12 γρ. λίπους
  • 2,5 γρ. διαιτητικών ινών

0 σχόλια για “Νηστίσιμα κανελόνια με κιμά σόγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *