Αλμυρό cheesecake με παξιμάδια χαρουπιού, ανθότυρο

Υλικά

Για τη βάση:

  • 110 γρ παξιμαδάκια χαρουπιού
  • 2 κ. σ. πάστα ελιάς
  • 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο

Για την κρέμα ανθότυρου:

  • 70 γρ γιαούρτι
  • 250 ανθότυρο
  • 70 ml γάλα

Για από πάνω:

  • 20 περίπου ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • Δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι και ψητά ντοματίνια
almiro cheesecake1

Εκτέλεση

1) Σπάμε τα παξιμαδάκια σε κομμάτια, ώστε να είναι περίπου στο μέγεθος ενός αμυγδάλου. Τα ανακατεύουμε με την πάστα ελιάς, το ξύδι, το λάδι και το μπουκοβο. Τα στρώνουμε σε ρυθμιζόμενη φόρμα και τα πατάμε καλά με κουτάλι.

2) Ανακατεύουμε το γάλα με το ανθότυρο και το γιαούρτι ώστε να γίνουν μια πηχτή κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση με τα παξιμάδια και τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για περίπου 2 ώρες.

3) Ψήνουμε τα ντοματίνια με το λάδι, το ξύδι και τα μυρωδικά για 20 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Όταν παγώσουν τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα του ανθότυρου.

almiro cheesecake

0 σχόλια για “Αλμυρό cheesecake με παξιμάδια χαρουπιού, ανθότυρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *