Σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη

Υλικά

  • 1,5 φλιτζάνι βρώμη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ανάλατα
  • 1/2 φλιτζάνι λιναρόσπορος κοπανισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιόσπορο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 φλιτζάνι μέλι (άντε και λίγο παραπάνω αν το θέλετε πιο γλυκό. Ή σιρόπι σφενδάμου για τους vegan)
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
granola

Εκτέλεση:

1) Αλέθετε το 1/2 φλιτζάνι βρώμη στο multi ώστε να γίνει σαν αλεύρι.

2) Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τις σταφίδες, την καρύδα, την κανέλα και το αλάτι. Θρυμματίζετε τα παραπάνω μέτρια.

3) Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μέλι, το λάδι και τη βανίλια (εγώ τα ζέστανα λιγάκι το μέλι για να γίνει πιο ρευστό).

4) Ρίχνετε το μίγμα στο multi και πατάτε λίγο ώστε να ανακατευτούν καλά.

5) Μεταφέρετε τη γκρανόλα σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας πιέζετε αρκετά και σχηματίζετε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.

6) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20'. Γυρίζετε 180ο το ταψί και ψήνετε για άλλα 20'.

7) Αφήνετε να παγώσει τελείως. Την σπάτε, όπως, εσείς θέλετε ανάλογα με το αν σας αρέσουν οι μεγάλες ή οι μικρές μπουκίτσες δημητριακών

0 σχόλια για “Σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *